Chcem predať/prenajať

Azda každý maklér potvrdí, že leto je na predaj nehnuteľností jedným z najslabších ročných období. Zásluhu na tom má hlavne dovolenková sezóna, kedy každý rád upustí aspoň trošku od povinností a starostí a dá sa do módu oddychu. Našli ste sa v ňom aj Vy?

Čo ale urobiť, ak predávate nehnuteľnosť  a predaj sa nehýbe?

1. PREDAJNÁ CENA - ak predávate za drahšie ako je trhová cena, je logické, že budete len PREDÁVAŤ. Ale ak chcete nehnuteľnosť PREDAŤ, musíte nastaviť cenu, ktorá zodpovedá súčasnej situácii na trhu.

2. VIZUÁLNA STRÁNKA – aby ste prilákali potenciálnych záujemcov ako „včely na med“, musíte im ten med dať. Najskôr je potrebné byt pripraviť na fotografovanie. Povedzme si úprimne, ak prezentujete neuprataný, alebo zaprataný priestor, záujemcu len odradíte. Naopak, ak byt pekne upracete a poschovávate všetky osobné a fotke nelahodiace predmety (lebo menej je niekedy viac), zvýšite si skóre. Mnoho realitných kancelárií dnes robí tzv. HOMESTAGING, o čom si viete prečítať v našom ďalšom blogu. Profesionálne fotografie vieme dnes pomocou šikovných smartfónov urobiť mnohí, no ak chcete mať o niečo lepšiu prezentáciu bez námahy, je lepšie sa obrátiť na realitného makléra. Ten Vám okrem profesionálnych fotografií zabezpečí aj videoobhliadku, 3D obhliadku, či dronové zábery.

3. STRUČNÝ A VÝSTIŽNÝ TEXT – z 12-ročných skúseností realitnej maklérky viem potvrdiť, že menej ako 50% ľudí číta texty, obzvlášť pokiaľ je text dlhý. Skúste sa aj Vy pozrieť na 10 inzerátov a overiť, čo Vás na inzeráte zaujímalo. Najviac pozornosti venujeme fotografiám a číselným údajom. Preto odporúčam zmixovať tieto číselné fakty spolu s bonusmi, ktoré byt má. Robte si odseky, zvýrazňujte slová či texty. Zaujmite pozornosť diváka.

4. ZVEREJNENIE NA SPRÁVNYCH MIESTACH – tu je základ, aby ste zasiahli čo najväčší počet záujemcov. Kde ich nájdeme? Isteže by ste si povedali, že na sociálnych sieťach. No sociálne siete sú dobré len na popredné miesta a je na nich problém, že sa nehnuteľnosti nedajú detailnejšie vyselektovať. Preto možnosťou ostáva zaplatiť si čo najviac inzertných portálov alebo sa obrátiť s predajom na realitnú kanceláriu, ktorá sa o všetko postará a teda zaplatí aj inzerciu na mnohých, aj tých najväčších a žiaľ aj najdrahších realitných portáloch. A Vy sa pokojne vyberte na dovolenku a užívajte si teplo a príjemný oddych :)

 

Mgr. Eleonóra Lukáčová, konateľka realitnej spoločnosti TIP TOP REAL, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Spoločnosť TIP TOP REAL, s.r.o. bola založená v roku 2018 v Bratislave na základe 6-ročných skúseností z oblasti predaja a prenájmu nehnuteľností.
Sústredíme sa na to, v čom sme NAJLEPŠÍ a každý prípad nás posúva vpred.

Základom nášho úspechu je SPOKOJNOSŤ KAŽDÉHO KLIENTA, ktorý je pre nás garantom pre ďalších potenciálnych spokojných klientov.

Pri právnom servise dbáme na BEZPEČNÚ REALIZÁCIU KAŽDEJ OBCHODNEJ TRANSAKCIE, aby bola každá zmluvná strana chránená.

Spoločnosť TIP TOP REAL, s.r.o. je členom Združenia realitných kancelárií Slovenska.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.